dissabte, 15 de setembre del 2012

POTAJE DE PANECICOS DE LA ABUELA MARIA REDONDO REDONDO FETA PER LA SEVA FILLA MARIA RUEDA REDONDO (MA MARE).








Ingredients per una cassola de 8l (16 – 20 racions):






- 8 – 10 patates mitjanes tallades a trossets petits.




- 1 pot de 540gr de cigrons.
- 1 pot de 540gr de mongetes.



- 1,5 – 2 cebes mitjanes tallades petites.




- ¾ de Kg de bacallà sec posat a remull amb anterioritat.




- Pasta per fer els “panecicos” (tota la molla d’un pa d’1 Kg + 7 ous ben barrejat amb una cullera fins que queda una pasta ben homogenia).




- Cullerada sopera de pebre vermell dolç.
- Sal.
- Oli d’oliva verge.




Pas 1: Es posa una mica d’oli d’oliva verge en la cassola amb la ceba ja trossejada, i es va barrejant periòdicament fins que la ceba ja està poxa.
Quan la ceba està poxa s’hi afegeixen les patates trossejades.





Pas 2: Quan les patates han perdut l’aigua s’afegeix una cullerada sopera de pebre vermell dolç i es remena. A una cassola a part es va fent bollir aigua, que es va afegint progressivament, fins que la cassola de 8l queda a ¾ de la seva capacitat. Tot això a foc mig - alt (nº 7 en vitroceràmica).




Pas 3: Mentre es fa el pas anterior es van fent els “panecicos”, amb una paella amb l’oli ben calent com si es fessin bunyols amb una cullera. Un cop fets els panecicos es retiren en un recipient a part.








Pas 4: Quan estan les patates cuites amb el sofregit de ceba (pas 2), s’afegeix el bacallà i es deixa coure a foc mig - alt (nº 7 en vitroceràmica) de 5 – 7 minuts.






Pas 5: A continuació s’afegeixen els cigrons i les mongetes i quan arranca de nou el bull, s’afegeixen els “panecicos” i la sal (al gust). Es deixa coure 5 – 7 minuts més.








Pas 6: Un cop transcorreguts aquets 5 – 7 minuts, ja podem emplatar.... i a l’ataquerrr!!




5 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!! Bonísim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tens rao ja! Fa molt bona pinta!

      Elimina
  2. Si que la fas treballar a padrina Maria peró fa molt bona pinta nyam de part de l'Enric Feliu Cuberes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric això ho vaig dir jo, Cubi, Cube, Cuberes, Josep Maria, molt bé la pàgina però quan en fagi que en porti cap aquí, (au a alimentar 4 boques més) i un altre cop avans comentali a la abuela Maria que li vam haber d'ensenyar nosltres per k no ho havia vist.
      Felicitats i que fagi mes receptes que les anirem arxivant.
      Mercè Feliu i Cuberes.

      Elimina
  3. Merci xics! Aviat ficaré alguna altra recepta.

    ResponElimina